RSS

Online huiselijk geweld gids voor journalisten gelanceerd

02 Mar
De Rhode Island Coalition Against Domestic Violence (RICADV) heeft begin deze week een interactieve online huiselijk geweld gids uitgegeven voor journalisten. Dit kwam naar voren tijdens een presentatie over online huiselijk geweld gids voor journalisten en bevindingen over de communicatie evolutie betreffende geweld tegen vrouwen.De presentatie is gehouden gedurende de 2nd World Conference on Women’s Shelters die van 27 februari tot 1 maart heeft plaatsgevonden in Washington, DC. Caribische Journalisten die zijn geselecteerd voor de women empowerment press reporting tour van VS Staats Departement’s Centrum voor Buitenlandse Pers mochten enkele presentaties tijdens deze conferentie bijwonen. Volgens de inleider Chris Wilhite directeur ontwikkeling en public relations van RICADV, is de gids het gevolg van een dialoog die RICADV enkele jaren geleden begon met journalisten en overlevenden van huiselijk geweld over een bepaalde soort media berichtgeving: de huiselijk geweld moordenaar.

?????
???

Caribische journalisten bij de US Foreign Press Center

??? ????? De gids is uitgegeven, omdat volgens Wilhite zijn organisatie heeft ervaren, dat er interesse en openheid bestaat om verslag te doen over huiselijk geweld en omdat er een loskoppeling is tussen kwesties over huiselijk geweld en huiselijk geweld moorden. Het doel is om journalisten een moord of andere misdaden betreffende intieme partners door de lens van huiselijk geweld te doen zien.

De online gids verschaft verslaggevers informatie over de huiselijk geweld wetgeving van Rhode Island en over het begrip van de dynamica van huiselijk geweld. Uitgegaan is van de vraag wat journalisten moeten weten om huiselijk geweld moorden effectief te verslaan en deelt ook lessen die RICADV heeft geleerd uit conversaties met journalisten, zijn eigen werk, aanbevelingen van overlevenden en uit een drie jarige media studie van het Boston College Media Research Action Project.

De bevindingen van de studie geven aan, dat er weinig verband wordt gelegd met gevallen van huiselijk geweld, het woord huiselijk geweld niet in artikelen wordt gebruikt, het verslag zich op de dader richt en niet op het slachtoffer, het geweld wordt afgeschilderd als een onvoorspelbare privé tragedie en buren het verhaal geheel anders geven dan de politie,: ?By viewing a murder, suicide, or other crime through the lens of domestic violence, and by asking the key question – what was the relationship between the victim and the perpetrator – the coverage would be more complete and contextualized.? aldus Chris Wilhite van Rhode Island Coalition Against Domestic Violence in een slotboodschap aan journalisten.

 
Leave a comment

Posted by on March 2, 2012 in Caribisch Gebied

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: