RSS

Farewell dinner at PittyPat’s Porche in Atlanta

15 Mar

Dit was the farewell dinner die de Washington Foreign Press Center de elf Caribische journalisten had aangeboden tegen het eind van de Women Empowerment Reporting Tour naar Washington en Atlanta. Nadat we klaar waren met eten bracht een verliefde ober alerlei lekkernijen voor me, die ik niet op kon. Dus bracht hij verpakkingsmateriaal. Vandaar dat alleen ik zit met een grote plastiek zak voor me. De ober is de maker van deze foto. Buiten het restaurant moest ik die lekkernijen aan mijn collegae afgeven, omdat ik geen snoeper ben en omdat ..., you never know. Ze vonden dat ik mijn green card had misgelopen.

Dit was mijn gerecht! Gebakken Spare Ribbs met een sausje ernaast en wat bruine rijst. Alleen de spare ribbs was al voldoende om een goed gevuld gevoel te krijgen, want voordat we ons hoofdgerecht op aten in het Italiaans restaurant mochten wij ons te goed doen aan een voorgerecht on the house en dat was allerlei soorten salades naar eigen keus.

Dr. Lilliam Fondeur – Quiñones is de journalist waarmee de Surinaamse delegatie het meest bevriend is geraakt gedurende de tour. Ze is gynaecoloog, schrijft voor een vrouwen blad in de Dominicaanse Republiek en is geïnteresseerd in de vrouwenhandel in Suriname

Pittypat’s Porch is gelegen in Atlanta en is ingericht als een oude plantage, compleet met antieke Amerikaanse meubels en een veranda waar gasten kunnen nippen aan een drankje en kijken naar het diner beneden. Het restaurant werd bij de oprichting in 1967 genoemd naar Scarlett O’Hara’s tante in de film “Gone with the Wind,” vanwege haar bekendheid en karakter. Wanneer Scarlett deze Staat bezocht bleef ze altijd bij haar tante Pittypat. Gedurende dit verblijf bereidde tante Pitty haar beste recepten. Bij Pittypat’s Porch wordt deze traditie gecontinueerd.

 
Leave a comment

Posted by on March 15, 2012 in Caribisch Gebied

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: