RSS

SUSI-scholars bezoeken international, nationale en locale televisiestations in de Verenigde Staten van Amerika

05 Aug

De Full Bright scholars van de Study on United States Institutes of Journalism and Media (SUSI) hebben een bezoek gebracht aan verschillende televisie stations in verschillende Staten van de Verenigde Staten van Amerika. Zo brachten ze een bezoek aan het hoofdkantoor van CNN, 10 TV News in Columbus/Ohio en WOIO TV in Cleveland/Ohio

 

Atlanta 2 573Bij CNN hadden ze een gesprek met de CNN International Newsource Eli Flournoy, die al 21 jaar is bij CNN, waarvan 19 jaar bij de internationale afdeling, waar hij de reportage over het internatonaal nieuws coördineert. Op deze afdeling werken er 30 verschillende nationaliteiten. Er zijn meer dan 100 affiliated stations over de gehele wereld en 900 in de VS waarmee CNN in partnershap samen werkt. Ze delen video’s. "We need to have partnerships to understand local perspectives of stories,"zei Flournoy aan de SUSI-scholars. Volgens hem verzamelt CNN materiaal overal in de wereld waar er nieuws te halen valt. Wereldwijd zijn er 4000 werknemers en in Atlanta zijn er 2500. CNN is een 100% commerciële omroep en bestaat uit 14 verschillende platforms en kanalen. Om efficiënt te werken trachten ze een zo groot mogelijke audience te vinden voor hun verhaal en dat loopt hand in hand met advertenties. "We are selling the stories. It is the only commercial organization that is expending international," zei Flournoy.

Multiple Platforms

CNN heeft multiple platforms en als iemand als journalist daar wil werken dan moet hij een multiple platform journalist zijn. "You cannot

CNN Internationale Direkteur geeft een overzicht over het werk van CNN

CNN Internationale Direkteur geeft een overzicht over het werk van CNN

be from one platform. You have to know multiple languages, different styles of working. Journalists must have multi platform skills. There is a cross over between technique and journalism in this digital age. We have the highest standards for journalists and we have the best journalists around the world." zei Flournoy. Volgens hem is de grootst groep journalisten die werkt bij CNN afkomstig van de Ohio University.

Hij vindt het belangrijk dat studenten begrijpen, dat ze praktijk ervaring moeten opdoen tijdens hun studie, want ze zullen moeilijk werk vinden bij de media als ze geen praktijk ervaring hebben, tenminste bij de media in de VS. Ook internationale stages zijn voor hem van belang. "International experience is an important factor to understand the mind set. You must have a global mind set, because we are covering stories globally, global curiosity and sensitivity." Sinds zijn aantreden bij CNN hebben twee journalisten door hun werk de dood gevonden in Irak en vijf chauffeurs in Somalië.

10 TV News

Bij 10 TV News – een stedelijke locale televisie station – was Elbert Tucker, de direkteur van het nieuws, trots op de ratings van zijn televisiestation. "Higher ratings mean higher profits. Lower ratings mean lower profit." WBNS heeft volgens hem succesvolle ratings. Dit station is nauw verbonden met de gemeenschap in Atlanta. "If there is a disaster we want to help. If there is something big coming we want to be there."

Elbert Tucker director of News legt uit

Elbert Tucker director of News legt uit

Tucker vertelde, dat er een grote storm op komst was, die effect had op 6000 mensen. Ze konden niet naar televisie kijken, omdat de elektriciteit was uitgevallen. Het televisie station maakte toen gebruik van de mobiele telefoon om ze met tekst boodschappen op de hoogte te stellen van de storm. Op de redactie zijn er 87 medewerkers. Tegen 09:00 hebben ze hun redactie vergadering, tegen 14:00 weer voor eventuele veranderingen en om 17:00 gaat het nieuws de lucht in. Hun brood met boter is hot news.

Breaking News is belangrijk

Breaking news is belangrijk voor 10 TV News. Vandaar dat ze ook breaking news apps hebben voor mobiele internet apparaten zoals smartphones, ipads en laptops. Hun filosofie is veel geld te besteden aan het geven van feedback aan hun audience. Ze hebben breaking news op televisie en op hun website. Ze zijn agressief in het stoppen van een programma om nieuws over het weer te tonen, wat gebeurde bij de tornado die enkele weken geleden op komst was. Zonder waarschuwing van de televisie gaan een heleboel mensen namelijk dood.

Tracy Townsend, a popular tv anchor

Tracy Townsend, a popular tv anchor

10 TV wil bekend staan als de leider van breaking news en heeft een helicopter ter beschikking om nieuws te vergaren. Tijdens het drama van de aanslag op de twin tower was deze helikopter in de lucht en heeft een van de kleine vliegtuigen die de toren was in gevlogen gespot WBNS was dus de eerste die beelden vertoonde over dit drama.

Life Uitzendingen en sociale media

Er worden ook life gebeurtenissen vertoond. Bijvoorbeeld die van de presidentsverkiezingen. Net zoals de journalisten bij Wall & Post beweren ook de journalisten bij WBNS dat geen enkele presidentskandidaat tot president wordt gekozen zonder dat hij heeft gewonnen in de Staat Ohio. Vandaar dat elke presidentskandidaat campagne voert in Ohio. Het gelukte WBNS dan ook een persoonlijk interview af te nemen van de presidentskandidaten, alhoewel dat zeer moeilijk is te doen.

Een van de Ohio-professoren zei tijdens zijn lezing in de klas, dat ze dat doorgaans niet doen, omdat ze hun eigen sociale media gebruiken. Dergelijke media zijn overigens zeer populair in de Verenigde Staten. Elk medium die de SUSI-scholars hebben bezocht blijkt actief te zijn op facebook en twitter. Veel van hun nieuws halen ze uit dergelijke media en door deze media onderhouden ze contact met hun gehoor.

Overheid reguleert over the air

Over the air tv-stations worden gereguleerd door de overheid, maar kabel en satelliet tv-stations worden niet gereguleerd. Alle tv-signalen zijn digitaal. In 2008 zijn alle analoge signalen veranderd in digitale signalen. De televisiestations hebben ‘towers’ moeten opzetten en de kijkers hebben een andere tv-toestel moeten kopen. Degenen die dat niet konden hebben bonnen gekregen van de overheid om een aangepaste tv te kunnen kopen. Voor kabel en satelliet tv moeten mensen zich abonneren.

Video over magische truc

Voor wat WOIO-tv, een echte rurale locale tv-station, betreft kan er een video worden bekeken. Net zoals vele TV-stations in Amerika heeft de WOIO TV in Cleveland een magische truc bedacht om informatie over het weer door te geven. Hiervan hebben de Full Bright Scholars van de Sripps School of Journalism, een faculteit van de Ohio University, een demonstratie gekregen en mochten de scholars de truc zelf ervaren (zie video).

 
Leave a comment

Posted by on August 5, 2012 in Internationaal

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: