RSS

Sranan Dey in New York

05 Aug

De 38ste Sranan Dey is gisteren gehouden in de Roy Wilkins Park te Queens/New York. Van heinde en verre kwamen Surinamers om elkaar te ontmoeten en gezellig met elkaar te relaxen, te eten en te drinken. Er waren Surinaamse gerechten en dranken te kust en te keur te verkrijgen: bami, nasi, pom, pastei, her heri, moksi alesi, bruine bonen, bojo, viado, droge koekjes, gember, orgeade, stroop en dawet. De organisatie achter dit evenement is Suriname American Federation onder presidentschap van Jerrel Malone. Het is begonnen als familie picknick, wat uitgroeide tot een grote happening. Om een indruk te krijgen van de dag kunt u onderliggende video bekijken.

De Fiesta Band New York City luisterde het geheel op. Klik hier om de band te zien en te horen spelen.

Raymond Landveld counselor van de permanente missie van de Republiek Suriname bij de Verenigde Naties in New York, heeft op de Sranan Dey de bezoekers opgeroepen een financiële ondersteuning te geven aan de 85 kinderen van Nos Kasita die op 29 juli 2013 volledig werd afgebrand in Suriname. Er werd ongeveer US$ 500 opgehaald. Zie onderliggende video.

 
Leave a comment

Posted by on August 5, 2013 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: